Voor dringende hulp van de huisarts tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen die niet kan wachten tot het gewone spreekuur, kunt u contact opnemen met
HuisartsenSPOEDpost de Gelderse Vallei
0318 – 200800
Voor een goede planning wordt u verzocht telefonisch een afspraak te maken.
Met welke vragen kunt u bij de huisartsenpost terecht?
De huisartsenSPOEDpost is er voor:
- Acuut optredende verontrustende verschijnselen. Is er sprake van een levensbedreigende situatie, kies dan de spoedlijn. U wordt dan met voorrang door één van de assistentes te woord gestaan.
Als elke seconde telt, kunt u ook 112 bellen; - Plotselinge, heftige pijn;
- Hoge koorts met daarbij sufheid;
- Toenemende klachten bij ernstige ziekte;
- Kleine wonden en lichte ongevallen.
En met welke vragen niet?
De huisartsenSPOEDpost is er NIET voor:
- Lastige, maar niet ernstige klachten zoals een verstopt oor;
- Klachten die al langer bestaan en niet acuut zijn;
- Herhaalrecepten;
- Een second opinion;
- Klachten waarvoor u overdag geen tijd hebt om mee naar uw eigen huisarts te gaan.
Openingstijden
De huisartsenpost is geopend op werkdagen van 17.00 tot 8.00 uur de volgende ochtend en de hele dag in het weekend en op feestdagen.
Bezoekadres huisartsenSPOEDpost
Achterzijde ziekenhuis Gelderse Vallei (spoedingang), Willy Brandtlaan 10, Ede. Volg de wegwijzerborden op het ziekenhuisterrein.
Werkwijze
Als u de huisartsenSPOEDpost belt, krijgt u een speciaal opgeleide doktersassistente aan de lijn. Zij zal in elk geval vragen naar naam, adres en geboortedatum, verzekeringsgegevens en BSN, wat de klacht is waarvoor u belt, wie uw eigen huisarts is, uw medische voorgeschiedenis (belangrijke aandoeningen/ziektes) en uw medicijnengebruik.
De assistente kan op veel vragen al een antwoord geven. Als het nodig is, belt een van de dienstdoende huisartsen terug of krijgt u een afspraak op de huisartsenSPOEDpost. Als u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, kan de huisarts bij u thuis komen. Heeft u geen eigen vervoer, dan rekent de huisartsenpost erop dat u zelf vervoer regelt. Kinderen met koorts kunnen zonder problemen worden vervoerd. Hoe snel u geholpen wordt, hangt af van de ernst van uw klacht. Adviezen die de doktersassistentes geven, worden altijd binnen een uur gecontroleerd door één van de aanwezige huisartsen.
Kosten
Voor elk contact met de huisartsenSPOEDpost, ook telefonisch, wordt een bedrag bij uw zorgverzekering of bij u in rekening gebracht. Dit gaat niet ten koste van uw Eigen Risico. De assistente vraagt u bij uw bezoek om een geldig legitimatiebewijs en zorgpas. Als u die niet kunt overleggen, moet u contact betalen of een eenmalige machtiging afgeven.
Dienstapotheek
Medicijnen die u voorgeschreven krijgt via de huisartsenpost kunt u ophalen bij de dienstapotheek, naast de huisartsenSPOEDpost. De dienstapotheek heeft dezelfde openingstijden als de huisartsenSPOEDpost.
Registratie en privacy
Met uw gegevens wordt zorgvuldig en conform de wettelijke regels omgegaan. Als u belt, worden alle noodzakelijke gegevens genoteerd. Uw eigen huisarts ontvangt een verslag van uw contact met de huisartsenpost. Alle telefoongesprekken worden op band opgenomen. Dit om gegevens die niet goed zijn overgekomen, later te kunnen controleren. Ook kan zo bij fouten of klachten de precieze gang van zaken beter worden achterhaald.
Inzage medisch dossier / Elektronisch Patiënten Dossier
Op de huisartsenSPOEDpost kan de dienstdoend huisarts via de computer een samenvatting van uw medisch dossier bij uw huisarts inzien. Deze samenvatting wordt automatisch gemaakt en betreft diagnosen en laatste contacten. Hierdoor is de huisartsenpost beter in staat uw klacht te beoordelen, een diagnose te stellen en u te behandelen. Als u niet wilt dat uw gegevens automatisch bij de huisartsenSPOEDpost ingezien kunnen worden, kunt u dit bij uw eigen huisarts aangeven.
Meer informatie?
www.huisartsenpost-geldersevallei.nl